Underbara sol..

april 25th, 2011 | Okategoriserade | Inga kommentarer »

 

Påsken är passerad med underbart sommarväder och otrolig värme. Jag njuter ..Låt nu inte solen lägga dina resultat  i rabbatten bara. Det fungerar inte på samma sätt som frön. Fröna  växer och gror av vatten och sol där nere i jorden. Det gör inte våra muskler och vår kondition på samma sätt. Dock ger grävandet, krattandet och skottkärrekörningen en hel del muskelträning så  kan du toppa det med en intervallträning från och till komposten 2-3 dagar /vecka och en långdistans till eldhögen 1-2 ggr/v så är det helt i sin ordning.  Och skörden är mödan värd…

Vi har en ny vecka framför oss. En kortvecka med röd måndag men  här vilar vi inte. Gymmet är öppet precis som vanligt 6.00-22.00 och passen har nu redan körts.

Gymvägledning blir det tisdag kl 9.45 onsdag kl 17.00 och torsdag 10.15. Då går vi igenom hur vi ställer in maskinerna och vad man tränar i vilken maskin mm. Välkommen ner, ingen bokning.

Vi jobbar här på viMa´s med FAR- Fysisk aktivitet på recept. Det är ett sammarbeta med vårdcentralerna i Kommunen där vi utformar träning relaterat till passientens behov. En fysisk livsstil är förenad med minskad risk att utveckla sjukdomstillstånd som hjärt-kärlsjukdomar, typ 2 diabetes, osteoporos, depression och cancer för att nämna några. Fysisk aktivitet är en ”medecin” som dessutom är helt utan biverkningar om vi då inte tänker att det förbättrar ämnesomsättningen, immunförsvaret och samtidigt gör dig gladare, stärker självförtroendet och ökar din kroppskontroll som är biverkningar av din träning! Jag kommer from nästa vecka att belysa ett sjukdomstillstånd varje vecka med dess påverkan vid fysisk aktivitet. Först ut är hjärt-kärl sjukdomar. Så välkommen in och läs hur det påverkas och vad som händer i kroppen. Träning är så mycket mer än bara muskler och kondition!

Väl mött Viktoria Magnusson

Personlig Tränare och Hälso-coach

Lämna en kommentar