Natten går tunga fjät..

december 12th, 2011 | Okategoriserade | Inga kommentarer »

Ja, nu har vi Luciaveckan framför oss. En tradition jag gärna velat ha, nu så här i ”jobbandets” ålder eller säger man kanske vuxen ålder. Men med en viss korrigering..Tänk vad roligt att se chefen som tomte?! ja, eller julbock. Någon kanske hade sett honom/henne som julgris, vad vet jag. I den skolan jag gick valdes man av dem i klassen. Den som var sötast fick ha luciakronan och glänsa, men man fick bara vara lucia en gång. Jag blev aldrig vald. Jag fick vara tärna, tärna , tärna och RÅTTA. Kan du tänka dig att väntat i flera på att dem söta skulle ta slut och sedan så kanske jag kunde få stråla där framme. Nej, då blev jag råtta av alla roller. En råtta med grå skugga i hela ansiktet, morrhår borstade på näsan av frökens uttorkade mascara och en svans av ihopknutna gråa nylonstrumpr..Oj vad det glittrade om mig! Hur kändes det tror du?!

Idag väljer jag mig själv till lucia, jag är söt inuti, det räknades inte då.Min dotter går på underbara, underbara Skogsgläntan och där på det dagiset få barnen vara vem dem vill. Strålande pepparkaksgummor, gubbar, tomtar( höll på att skriva tomater och det hade dem säkert fått om dem velat) och lucior som alla strålar oavsett vem dem valt att briljera som,just för att dem själva fått välja, inte blivit vald. Min lilla dotter frågade jag vad hon skulle vilja vara på luciatåget. Jag undrde om det var papparkaksgumma, eller gubbe, man kan ju aldrig veta. Om hon ville vara tärna, tomte eller lucia. Hon svarade Lucia. Åh så underbart jag blev alldeles varm. Det var nog den känslan som jag hade fått om jag hade blivit vald. Hon har valt sig själv som Lucia och få träda fram i tåget precis som hon vill. Inte som en grå ledsen råtta.

-Varför vill du vara Lucia frågade jag henne vidare?!

För att jag är en härlig tjej.

Underbart!

Så alla som inte fick vara eller inte blev valda till Lucia, gör debut denna Lucia. Alla är inte söta på utsidan, alla har inte ljust eller långt mörkt hår,men hos oss på ViMas´räknas insidan. Söt på insidan och härlig inuti, yes!.  Så kom på våra pass som du vill, du väljer helt själv. Om du vill vara en stark eller svag stjärngosse med strut, tomte med eller utan skägg, Lucia i vitt långt nattlinne eller med krona i träningskläder. Ja, du är välkommen presic som du är när det passar dig.

Med glimten i ögat och julsken i blick!

Vänligen Viktoria Magnusson/ ViMa´s TRÄNINGSCENTER

Lämna en kommentar